NAMA JABATAN JABATAN DIETETIK DAN SAJIAN
|
Pengenalan Jabatan Dietetik dan Sajian adalah salah satu jabatan sokongan klinikal di Hospital Cyberjaya yang menjalankan dua perkhidmatan utama dalam membantu perawatan pesakit. Perkhidmatan tersebut adalah perkhidmatan dietetik klinikal dan perkhidmatan makanan. Perkhidmatan dietetik klinikal berperanan menyediakan Medical Nutrition Therapy (MNT) kepada semua pesakit dalam dan pesakit luar yang dirujuk oleh Pegawai Perubatan, manakala perkhidmatan makanan pula bertanggungjawab memantau keseluruhan operasi perkhidmatan sajian makanan yang dijalankan secara outsource oleh syarikat yang dilantik oleh kerajaan. Pemantauan dijalankan bagi memastikan kelancaran operasi dan pematuhan syarikat kepada spesifikasi kontrak dan garis panduan yang ditetapkan. Bilangan pengisian jawatan di Jabatan Dietetik dan Sajian sehingga 31 Disember 2023 adalah seramai tujuh (7) orang yang terdiri daripada tiga (3) orang Pegawai Dietetik, satu (1) orang Pegawai Penyediaan Makanan dan tiga (3) orang Penolong Pegawai Penyediaan Makanan. Masih terdapat satu (1) kekosongan bagi jawatan Pegawai Dietetik buat masa ini.
|
Visi, Misi & Objektif Visi: Menjadi peneraju kecemerlangan dalam perkhidmatan dietetik dan pengurusan perkhidmatan makanan yang bertaraf antarabangsa. Misi: I. Perkhidmatan Dietetik Klinikal
II. Perkhidmatan Makanan
Objektif:
|
Carta Organisasi -dalam proses jabatan-
|
Perkhidmatan Perkhidmatan Dietetik:
Perkhidmatan Sajian:
|
Piagam Pelanggan Perkhidmatan Dietetik
Perkhidmatan Makanan Pesakit
|
Waktu Operasi
|