Pilihan Bahasa

Aktiviti Unit Endokrin

 Aktiviti  Tarikh  Lokasi Catatan 
Endokrin Grand Ward Round Setiap Isnin pagi dan Rabu pagi Wad-wad Hospital Selayang Diketuai olen pakar perunding endokrin
Diabetes Grand Ward Round Setiap Isnin petang Wad-wad Hospital Selayang Melibatkan semua anggota yang terlibat dalam pengurusan diabetes (doktor unit endokrin, diabetes nurse educator, pegawai farmasi, dietitian).

Untuk menguatkuasakan implementasi operasi standard prosedur pengurusan glysemia dalam hospital dan memberi bimbingan kepada pegawai perubatan serta pesakit.diabetes.
CME Endokrin 1 sesi untuk setiap 3 bulan Pejabat Pakar Hospital Selayang Melibatkan semua anggota yang terlibat dalam pengurusan diabetes (doktor unit endokrin, diabetes nurse educator, pegawai farmasi, dietitian).

Untuk menguatkuasakan implementasi operasi standard prosedur pengurusan glysemia dalam hospital dan memberi bimbingan kepada pegawai perubatan serta pesakit.diabetes.
Kelab Jurnal Rabu yang pertama setiap Pejabat Pakar Hospital Selayang  Untuk semua doktor dalam unit Endokrin
Interhospital combined endocrine CME Selasa yang terakhir setiap bulan Hospital Putrajaya/Pusat Perubatan Universiti Malaya/Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia Pembetangan dan perbincangan kes-kes endokrin yang melibatkan dilemma dalam diagnosis atau perancangan rawatan
Sambutan Hari Diabetes Sedunia 2018  29/11/2018 Lobi Utama Hospital Selayang  Peserta: Pelawat-pelawat hospital
Ceramah Diabetes Setiap Selasa pagi dan Khamis petang Pusat Sumber Diabetes Pesakit-pesakit rujukan
Ceramah Interaktif Ramadhan 17/4/2019 Bilik Seminar Klinik Pakar 38 peserta
Saringan diabets sempena bulan nutrisi 24/4/19 Lobi utama Hospital Selayang 300 peserta