MISI
Memastikan makanan yang dibekalkan kepada pengguna adalah selamat dan berkualiti serta melindungi pengguna daripada penipuan terhadap makanan yang dimakan dan dibeli oleh mereka.
VISI
Memastikan keselamatan makanan dan mempertingkatkan integrity Negara dalam keselamatan dan kualiti makanan melalui tanggungjawab dan akuantabiliti bersama berasaskan system pengurusan “tripartite” yang berkesan kea rah wawasan 2020.
OBJEKTIF UNIT
AM
Memastikan makanan dan minuman adalah selamat dan mematuhi piawaian yang telah ditetapkan didalam akta makanan 1983 dan peraturan-peraturan makanan 1985.
SPESIFIK
AKTIVITI
PEJABAT KESIHATAN DAERAH GOMBAK
NO 23 & 25, JALAN 2/8,
BANDAR BARU SELAYANG,
68100 BATU CAVES,
SELANGOR DARUL EHSAN.
TEL : 03 - 6120 7601
EMEL : pkdgombak@moh.gov.my
PAPARAN TERBAIK MENGGUNAKAN PELAYAR GOOGLE CHROME DENGAN RESOLUSI SKRIN 1280 X 720